Loading...

Zorgverzekering Grou Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Grou. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, CZ, OHRA, Achmea. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed door te nemen. Past deze actuele polis bij jouw situatie? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker kun je snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland of gezinsplanning. De overstap is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is best ingewikkeld. Zaken als Tandartsverzekering of Wanbetaler vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of ONVZ tot bijv. DSW en ZieZo. Hoe achterhaal ik een passende polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je snel en eenvoudig een duidelijke verzekering die klopt met de wensen. Kom je er niet uit? Op deze website check jij nuttige gegevens over de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Geleen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Grou? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek jij binnen enkele minuten welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-grou


Meest gekozen zorgpolis in Grou?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Drunen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze pagina bekijk je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Achalasie of Flashback, maar ook Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Tetralogie van Fallot. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Leeuwarden) of soms een school. Jouw “win” is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Grou?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Grou of omgeving. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Op deze pagina vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. ZorgDirect zorgpolis) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Grou?

De basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Grou. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Bekijk de voorwaarden van jouw actuele modules en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Verderop bekijk jij een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Grou wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Grou. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Grou? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Grou zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de buurt van Leeuwarden. Zoals ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek en psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, haptonomie, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij FBTO en Salland. Check de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgverzekering Consultatie en diagnostiek.

Verzekeringskantoor in Grou

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek aangaande de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Grou. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Grou