Loading...

Zorgverzekering Groeningen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Groeningen. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, OHRA, CZ, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht de geldende verzekering met jouw behoeften? Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als osteopathie of epilatie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet makkelijk. Termen als Acceptatieplicht + Zorgverzekeringswet zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PNOZorg tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een goede aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van een zorgvergelijker tref je snel en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die klopt met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier bekijk jij makkelijke informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Geersdijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Groeningen? De premies van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – en de speciale filters – spot jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-groeningen


Veel gekozen zorgpolis in Groeningen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Driewegen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site lees je meer over enkele onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Cushing-syndroom of Embolie, en tevens voor bijv. Plots- en laatdoofheid en Tuberculose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Je profiteert van een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Boxmeer) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Groeningen?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Groeningen of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 12 stuks per jaar).
 7. Kies de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Promovendum zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Groeningen?

De basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Groeningen. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Lees de condities van de huidige verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina bekijk jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Groeningen wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Groeningen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Groeningen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Groeningen zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele zorgbedrijven in de buurt van Boxmeer. Zoals ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Bewuzt of Stad Holland. Controleer de afspraken van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Chirurgische ingrepen bij overgewicht.

Verzekeringskantoor in Groeningen

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak aangaande jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Groeningen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist controleert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Groeningen