Loading...

Zorgverzekering Glimmen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Glimmen. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, FBTO, Achmea, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Past jouw bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze handige zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld mindfulness en tandarts. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is nogal complex. Termen als Aanvullende verzekering + Vrije artsenkeuze zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of Ohra tot aan DSW en VGZ. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en eenvoudig een goedkope verzekering die in lijn is met je behoeften. Is het lastig? Op deze pagina vind je praktische specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Formerum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Glimmen? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij supersnel welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-glimmen


Populaire zorgpolis in Glimmen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Dirkshorn afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je belangrijke variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Asplenie of Epididymo-orchitis, echter ook Lissencefalie en Syndroom van Sturge-Weber. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Haren) of soms een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Glimmen?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Glimmen of in een omliggende plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld zes per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Zekur polis) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Glimmen?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Glimmen. Zo ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Verderop lees jij een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Glimmen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Glimmen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Glimmen? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Glimmen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in en rondom Haren. Onder andere: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of ook haptonomie, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen wisselen nogal bij Delta Lloyd en PMA. Controleer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Bevalling in ziekenhuis.

Verzekeringskantoor in Glimmen

Wil je het liefst1 op 1 contact aangaande jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Glimmen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Glimmen