Loading...

Zorgverzekering Garyp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Garyp. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, FBTO, Achmea, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past jouw geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de innovatieve zorgvergelijker kan je gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als tandarts / medische hulp buitenland. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is soms moeilijk. Zaken als Collectieve zorgverzekering en Zorgverzekeringskaart vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of Menzis tot Interpolis en United Consumers. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je gelijk en eenvoudig een goede verzekering die past bij alle behoeften. Meer info? Op deze website lees jij bruikbare details met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Enter zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Garyp? De kosten van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De prijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-garyp


De beste zorgpolis in Garyp?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis de Woude afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Verderop ontdek je betekenisvolle begrippen die van belang zijn. Via deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor onder andere Ailurofobie of Hernia diafragmatica, echter ook Myoom en Tetraplegie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Tytsjerksteradiel) of soms een school. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Garyp?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Garyp of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Hierna bekijk jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere twaalf behandelingen).
 7. Beslis over de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Stad Holland zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Garyp?

Jouw basispakket dekt de meeste zorgkosten in Garyp. Zodoende worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen en Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Check de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking en bekijk wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina bekijk jij enige populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Garyp wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: verifieer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Garyp. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Garyp? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Garyp moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstellingen in en rondom Tytsjerksteradiel. Zoals ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie en audicien, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Kiemer of Pro Life. Controleer de afspraken van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Alternatieve Psychosociale Zorg.

Verzekeringskantoor in Garyp

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Garyp. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Garyp