Loading...

Zorgverzekering Follega Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Follega. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, Achmea, OHRA, VGZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht jouw actuele dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. orthodontie plus ergotherapie. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is tamelijk complex. Termen als Budgetpolis of Ziekenfonds vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of National Academic tot o.a. Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van deze zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een goede verzekering die matcht met alle individuele wensen. Is het lastig? Op deze website check jij bruikbare informatie over de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Elim zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Follega? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De prijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-follega


Meest gekozen zorgpolis in Follega?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis De Knipe afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hierna vind je enkele variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Delirium tremens of Katalepsie, en tevens voor bijv. Poliep en TIA. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Follega?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Follega of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Onderstaand check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 27 keer p/jaar).
 7. Bepaal de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. C4Me zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Follega?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Follega. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Check de voorwaarden van je huidige verzekering en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Follega wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: check even of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Follega. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Follega? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Follega zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in de regio De Friese Meren. Neem nou diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, apotheek, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd of Zekur. Controleer de kleine lettertjes van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Zuurstofapparatuur.

Verzekeringskantoor in Follega

Heb jij het liefst face to face contact omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Follega. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider kijkt naar je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Follega