Loading...

Zorgverzekering Ewijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Ewijk. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, CZ, VGZ, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht de huidige dekking met jouw omstandigheden? Geholpen door een praktische zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals o.a. vaccinaties + mantelzorg. Het overstappen is echt zo afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk complex. Begrippen als Medische selectie + Tweedelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Ohra tot o.a. Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij bruikbare details m.b.t. de naturapolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Eesveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Ewijk? De kosten van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij direct welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-ewijk


Meest gekozen zorgpolis in Ewijk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Dalerveen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over belangrijke variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Conversiestoornis of Dyslexie, echter ook Lassakoorts en Schouderdystocie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Beuningen) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ewijk?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Ewijk of omgeving. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Onderstaand tref je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (o.a. twaalf stuks per jaar).
 7. Kies de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Pro Life verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ewijk?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Ewijk. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Controleer de algemene voorwaarden van je huidige verzekering en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna spot jij meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Ewijk wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: trek even na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ewijk. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ewijk? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Ewijk moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je meerdere zorginstanties in de streek Beuningen. Neem nou logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, apotheek, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Kiemer of PMA. Bekijk de kleine lettertjes van je polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Vullingen.

Verzekeringskantoor in Ewijk

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ewijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ewijk