Loading...

Zorgverzekering Eursinge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Eursinge. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, Menzis, FBTO, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de bestaande polis nog met jouw situatie? Met medewerking van onze slimme zorgvergelijker kun jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. oefentherapie / dieetadvies. De overstap is binnen 2 minuten gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is tamelijk complex. Begrippen als Eigen bijdrage en Zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of Pro Life tot aan Delta Lloyd en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die past bij alle individuele wensen. Problemen? Hier tref jij makkelijke info m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Eesergroen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Eursinge? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot je binnen enkele minuten welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eursinge


Betrouwbare zorgpolis in Eursinge?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Dalem afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina bekijk je enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Clusterhoofdpijn of Infantilisme, maar ook Mozaïcisme en Syndroom van Apert. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Midden-Drenthe) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eursinge?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Eursinge of ergens in de buurt. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Hierna bekijk je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 27 behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. OZF verzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Eursinge?

De basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Eursinge. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Check de kleine letters van de actuele polis om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees je een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Eursinge wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: trek even na of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Eursinge. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Eursinge? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Eursinge is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorginstellingen in de buurt van Midden-Drenthe. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook haptonomie, psychologische zorg, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij De Goudse en Stad Holland. Bekijk de afspraken van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Vrouwencondoom.

Verzekeringskantoor in Eursinge

Houd jij van 1 op 1 contact t.a.v. je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Eursinge. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eursinge