Loading...

Zorgverzekering Ermelo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ermelo. Bijvoorbeeld naar FBTO, Menzis, OHRA, Achmea, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht de actuele polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen zoals o.a. brillen en lenzen / opticien. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best lastig. Begrippen als Zorgverzekeringsfonds + Zorgaanbieders zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of Kiemer tot bijv. Interpolis en Univé. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker tref je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de behoeften. Meer info? Op deze pagina vind jij praktische gegevens over de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Eelderwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ermelo? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de polisvergelijker – met bruikbare filters – spot jij gelijk welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-ermelo


Veel gekozen zorgpolis in Ermelo?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Collendoorn afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina bekijk je veel besproken onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Acute psychotische stoornis of Hallucinatie, echter ook Mastocytose en Repetitive Strain Injury. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Ermelo) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ermelo?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Ermelo of in deze buurt. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Hieronder lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 behandelingen).
 7. Kies de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. FBTO verzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ermelo?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Ermelo. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Check de kleine letters van de actuele dekking en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website vind je een aantal algemene zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Ermelo is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: loop na of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Ermelo. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ermelo? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Ermelo is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Er zijn nog velerlei soorten zorg in de gemeente Ermelo. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, audicien, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij Ditzo en OZF. Bekijk de condities van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Verstandskies.

Verzekeringskantoor in Ermelo

Houd jij van een “echt” gesprek omtrent een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ermelo. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur controleert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ermelo