Loading...

Zorgverzekering Eerste Exloërmond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Eerste Exloërmond. Populaire keuzes zijn CZ, Achmea, VGZ, FBTO, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed te bekijken. Past de geldende verzekering met jouw omstandigheden? Via deze handige zorgvergelijker mag ook jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. alternatieve geneeswijzen plus brillen en lenzen. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is soms lastig. Aspecten zoals Betalingsachterstand + Zorgverzekeringswet (Zvw) zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of ONVZ tot aan CZdirect en ZieZo. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker achterhaal je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die past bij de behoeften. Meer info? Op deze pagina bekijk je praktische details ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Dongjum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Eerste Exloërmond? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk je binnen 1 minuut welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eerste-exloermond


Betrouwbare zorgpolis in Eerste Exloërmond?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Breukeleveen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site tref je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Alveolitis (tand) of Foetor ex ore, maar ook Pingueculum en Seksueel fetisjisme. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Borger-Odoorn) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eerste Exloërmond?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Eerste Exloërmond of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn VGZ vergoedingen) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Eerste Exloërmond?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Eerste Exloërmond. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de condities van je actuele dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder bekijk je enkele erkende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Eerste Exloërmond is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Eerste Exloërmond. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Eerste Exloërmond? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Eerste Exloërmond zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de regio Borger-Odoorn. Zoals kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en ook audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij CZdirect of PMA. Bekijk de condities van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Vergoedingen Steunzolen.

Verzekeringskantoor in Eerste Exloërmond

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Eerste Exloërmond. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eerste Exloërmond