Loading...

Zorgverzekering Eckelrade Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Eckelrade. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, OHRA, VGZ, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt jouw huidige verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van de scherpe zorgvergelijker kun je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals orthodontie plus kraamzorg. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Termen als Medicijnbeleid + Zorgverzekeringsfonds zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of National Academic tot bijv. FBTO en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die klopt met je zorgwensen. Is het lastig? Op deze website check jij nuttige info over de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Of klik meteen verder naar Diffelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Eckelrade? De tarieven van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref je gelijk welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-eckelrade


Meest gekozen zorgpolis in Eckelrade?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Bourtange afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze pagina lees je meer over belangrijke factoren die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Beelddenken of Dyscalculie, echter ook Larynxcarcinoom en Syndroom van Laurence-Moon-Bardet-Biedl. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Jouw “win” is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Eijsden-Margraten) of via een school. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Eckelrade?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Eckelrade of rondom deze plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via internet. Onderstaand spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 9 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Interpolis vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Eckelrade?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Eckelrade. Hiermee worden kosten gedekt van zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer en Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele dekking en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna check je een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Eckelrade wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Eckelrade. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Eckelrade? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Eckelrade moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in de buurt van Eijsden-Margraten. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie en haptonomie, stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Ik of UMC Zorgverzekering. Bekijk de afspraken van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Spoedeisende zorg in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Eckelrade

Wil je het liefsteen “echt” gesprek aangaande een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Eckelrade. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Eckelrade