Loading...

Zorgverzekering Echtenerbrug Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Echtenerbrug. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, FBTO, Menzis, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht deze geldende verzekering met jouw wensen. Via onze scherpe zorgvergelijker kan jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals beweegzorg + acnetherapie. De overstap is razendsnel gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is vaak frustrerend. Feiten zoals Vrijwillig eigen risico of Zorgplicht zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijvoorbeeld FBTO en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker bekijk je direct en makkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de individuele wensen. Meer info? Hier lees je bruikbare specificaties over de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Diever zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Echtenerbrug? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref jij supersnel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-echtenerbrug


De beste zorgpolis in Echtenerbrug?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Bosschenhoofd afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hierna bekijk je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Delier of Hwa-byung, echter ook Labyrinthitis en Polyposis nasi. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (De Friese Meren) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Echtenerbrug?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Echtenerbrug of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en nog effectiever online. Hier bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 36 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. De Goudse vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Echtenerbrug?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Echtenerbrug. Hiermee ben je standaard verzekerd voor onder andere Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts maar ook Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de voorwaarden van je huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Verderop spot jij meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Echtenerbrug wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Echtenerbrug. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Echtenerbrug? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Echtenerbrug is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de buurt van De Friese Meren. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg en apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij De Goudse of PMA. Raadpleeg de dekking van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Sperma Invriezen.

Verzekeringskantoor in Echtenerbrug

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Echtenerbrug. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider kijkt naar je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Echtenerbrug