Loading...

Zorgverzekering Drogteropslagen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Drogteropslagen. Populaire keuzes zijn OHRA, VGZ, CZ, Menzis, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze bestaande zorgverzekering bij jouw situatie? Met behulp van de snelle zorgvergelijker kun je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland en oedeemtherapie. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet eenvoudig. Zaken als Vrijwillig eigen risico + Betalingsachterstand vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. HEMA en Univé. Hoe ontdek ik een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van onze zorgvergelijker detecteer je rap en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die aansluit op jouw behoeften. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je bruikbare gegevens met betrekking tot de eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Den Andel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Drogteropslagen? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref jij direct welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-drogteropslagen


Meest gekozen zorgpolis in Drogteropslagen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Boekel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, Interpolis. Op deze pagina ontdek je betekenisvolle variabelen die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Autisme of Hartaanval, echter ook Paranoia en Rugpijn. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een lagere premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (De Wolden) of wellicht een opleiding. Het voordeel is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Drogteropslagen?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Drogteropslagen of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Hieronder spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere twaalf behandelingen).
 7. Beslis over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. UMC Zorgverzekering dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Drogteropslagen?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Drogteropslagen. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Lees de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check je enkele erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Drogteropslagen is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Drogteropslagen. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Drogteropslagen? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Drogteropslagen moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog vele soorten zorg in de regio De Wolden. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie of stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij CZdirect of United Consumers. Check de voorwaarden van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Scleralenzen en scleraschalen.

Verzekeringskantoor in Drogteropslagen

Prefereer jij een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Drogteropslagen. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Drogteropslagen