Loading...

Zorgverzekering Doezum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Doezum. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, VGZ, Achmea, OHRA, FBTO. In 2020 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht deze huidige zorgverzekering met jouw wensen. Via onze nuttige zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als bijv. alternatieve geneeswijzen of kraamzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2020

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk complex. Begrippen als Wmo en Betalingsachterstand zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of National Academic tot Ik en Zekur. Hoe vind ik een professionele verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker achterhaal je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die past bij je wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij bruikbare adviezen ten aanzien van eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor De Mortel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2021 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Doezum? De premies van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per persoon verschillen. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – zoek je direct welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2019 tot maximaal eind januari 2020. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-doezum


De beste zorgpolis in Doezum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2020 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Beutenaken afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2020 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over enkele onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Achalasie of Depersonalisatie, maar ook Mastocytose en Psoriasis. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2020 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Grootegast) of soms een opleiding. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Doezum?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Doezum of in een omliggende plaats. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger via het internet. Hier lees jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2020 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 36 behandelingen).
 7. Selecteer de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn ZorgDirect juli 2021) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Doezum?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Doezum. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Check de voorwaarden van jouw actuele polis en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Doezum is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Doezum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Doezum? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Doezum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je vele zorgbedrijven in de gemeente Grootegast. Onder andere: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg of ook psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij De Amersfoortse of Ohra. Bestudeer de voorwaarden van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Psychologische zorg.

Verzekeringskantoor in Doezum

Heb jij het liefst face to face contact inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Doezum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Doezum