Loading...

Zorgverzekering Dijken Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Dijken. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, CZ, Menzis, VGZ. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past de huidige verzekering bij jouw situatie? Via de praktische zorgvergelijker kun je direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. alternatieve geneeswijzen + tandarts. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best complex. Begrippen als Zorgtoeslag + Tweedelijnszorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of PMA tot bijv. Ik en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker detecteer je vlug en gemakkelijk een voordelige verzekering die matcht met alle wensen. Hulp nodig? Op onze website check jij praktische specificaties m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over De Kiel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Dijken? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – tref jij gelijk welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg betreft vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-dijken


De beste zorgpolis in Dijken?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Berkel-Enschot afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Hierna ontdek je enkele variabelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Coma of Epispadie, echter ook Mysofobie en Prostatitis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra aanvulling voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (De Friese Meren) of wellicht een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dijken?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dijken of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Onderstaand check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 behandelingen).
 7. Bepaal de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Stad Holland augustus 2022) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Dijken?

Het basispakket dekt veel voorkomende zorgkosten in Dijken. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en tevens Logopedie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van je actuele polis om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop tref je meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Dijken wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: inventariseer of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Dijken. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Dijken? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Dijken is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorginstanties in de gemeente De Friese Meren. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie of plastische chirurgie, haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Besured of UMC Zorgverzekering. Bestudeer de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Prothese.

Verzekeringskantoor in Dijken

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact aangaande een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Dijken. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dijken