Loading...

Zorgverzekering Den Haag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, FBTO, OHRA, Achmea, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw afgesloten zorgverzekering bij jouw situatie? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals kraamzorg + zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Aspecten zoals Zorgpremie of SKGZ zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of PNOZorg tot aan De Friesland en Zekur. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via onze zorgvergelijker tref je gelijk en moeiteloos een goedkope verzekering die spoort met de zorgwensen. Hulp nodig? Hier lees je praktische specificaties met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Retranchement zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Den Haag? De premies van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – check je supersnel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-den-haag


Meest gekozen zorgpolis in Den Haag?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oost West en Middelbeers afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina bekijk je een aantal factoren die van belang zijn. Met deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Cachexie of Erotomanie, maar ook Metabole acidose en Subjectief dubbelgangersyndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Den Haag) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Den Haag?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Den Haag of in deze buurt. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Onderstaand lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld PNOZorg zorgpolis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Den Haag?

Jouw basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Den Haag. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijv. Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie. Bekijk de condities van je huidige verzekering om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna check jij enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Den Haag wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Den Haag. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Den Haag? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Den Haag zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Den Haag. Zoals podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of ook psychologische zorg, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Bewuzt of ONVZ. Bekijk de dekking van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Teksttelefoon.

Verzekeringskantoor in Den Haag

Wil je het liefst1 op 1 contact aangaande een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Den Haag. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bekijkt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Den Haag