Loading...

Zorgverzekering De Waal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in De Waal. Populaire keuzes zijn FBTO, CZ, Menzis, Achmea, OHRA. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker kan men vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. alternatieve geneeswijzen + osteopathie. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een passende zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Feiten zoals Solidariteit + Overstappen zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of National Academic tot o.a. HEMA en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker detecteer je vlug en ongecompliceerd een geschikte verzekering die past bij de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website vind je bruikbare info met betrekking tot de eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Burgwerd zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in De Waal? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – en de speciale filters – bekijk jij supersnel welke verzekering de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-de-waal


Populaire zorgpolis in De Waal?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Bathmen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hierna tref je nuttige onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Apoptose of Hypovolemie, maar ook Levervlek en Trisomie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, je gemeente (Texel) of via een school. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Waal?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in De Waal of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler online. Hieronder spot jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (onder andere 6 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. OHRA oversluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in De Waal?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in De Waal. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Lees de condities van je actuele modules om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind je enige erkende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in De Waal wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in De Waal. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in De Waal? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in De Waal moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in de gemeente Texel. Zoals diëtetiek, logopedie, ergotherapie, kraamzorg maar ook audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Ditzo of Promovendum. Controleer de voorwaarden van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Orthodontie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in De Waal

Wil je het liefsteen “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in De Waal. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bespreekt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Waal