Loading...

Zorgverzekering De Punt Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in De Punt. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, OHRA, CZ, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht de geldende verzekering met jouw wensen. Met medewerking van onze nuttige zorgvergelijker kan jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld mindfulness of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is vaak frustrerend. Feiten zoals Collectiviteitskorting of Zorgverzekeringswet (Zvw) vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of PMA tot o.a. De Friesland en Salland. Hoe ontdek ik een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels een zorgvergelijker bekijk je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die spoort met alle wensen. Hulp nodig? Hier lees je handige info ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Bunschoten-Spakenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in De Punt? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij direct welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-de-punt


Betrouwbare zorgpolis in De Punt?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Barchem afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Hieronder bekijk je belangrijke variabelen die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bekkeninstabiliteit of Hartaderbreuk, echter ook Marburgvirus en Syndroom van Sjögren. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Tynaarlo) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Punt?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in De Punt of in deze buurt. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker op internet. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. De Goudse oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in De Punt?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in De Punt. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist en tevens Dieetadvies, Wijkverpleging, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Check de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Op onze website check jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in De Punt wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in De Punt. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in De Punt? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in De Punt moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in en rondom Tynaarlo. Denk aan: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en Univé. Controleer de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Oorstukjes.

Verzekeringskantoor in De Punt

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in De Punt. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur controleert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Punt