Loading...

Zorgverzekering Cruquius Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Cruquius. Dit kan o.a. naar OHRA, Achmea, VGZ, FBTO, Menzis. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht deze bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Via een slimme zorgvergelijker kun je vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals geneesmiddelen / medische hulp buitenland. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best niet makkelijk. Feiten zoals Gemoedsbezwaarde en CVZ komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of PMA tot o.a. HEMA en United Consumers. Hoe vind ik een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels onze zorgvergelijker detecteer je snel en ongecompliceerd een goedkope verzekering die past bij je zorgbehoefte. Meer info? Op onze website vind je makkelijke adviezen met betrekking tot de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Breezanddijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Cruquius? De kosten van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk jij supersnel welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-cruquius


De beste zorgpolis in Cruquius?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Asten afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site tref je enkele begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Craniosynostose of Katatone schizofrenie, maar ook Pemphigus vulgaris en Stendhal-syndroom. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare polis. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Haarlemmermeer) of wellicht een school. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Cruquius?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Cruquius of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hier bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Selecteer de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Interpolis afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Cruquius?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Cruquius. Op die manier ben je standaard verzekerd voor zaken als Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist maar ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging. Check de condities van jouw actuele dekking en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar lees jij meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Cruquius is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Cruquius. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Cruquius? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Cruquius is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere soorten zorg in en rondom Haarlemmermeer. Neem nou logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie of ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij DSW en Salland. Raadpleeg de condities van je polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen MRA.

Verzekeringskantoor in Cruquius

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Cruquius. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige controleert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Cruquius