Loading...

Zorgverzekering Capelle aan den IJssel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Capelle aan den IJssel. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt jouw huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als bijv. homeopathie en zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Termen als Betalingsachterstand of Drempelinkomen zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of PNOZorg tot o.a. De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een goede aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker detecteer je vlug en makkelijk een duidelijke verzekering die past bij jouw wensen. Meer info? Hier bekijk je bruikbare gegevens m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Botlek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Capelle aan den IJssel? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-capelle-aan-den-ijssel


Meest gekozen zorgpolis in Capelle aan den IJssel?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ansen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop tref je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Aritmomanie of Ewing-sarcoom, echter ook Microscopische polyangiitis en Prodromale fase. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Capelle aan den IJssel) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Capelle aan den IJssel?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Capelle aan den IJssel of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Hieronder check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 36 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn De Amersfoortse afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Capelle aan den IJssel?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Capelle aan den IJssel. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis en tevens Ergotherapie, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Lees de condities van jouw actuele polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind jij enkele erkende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Capelle aan den IJssel wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Capelle aan den IJssel. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Capelle aan den IJssel? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Capelle aan den IJssel moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in en rondom Capelle aan den IJssel. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek maar ook psychologische zorg, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Interpolis of Zekur. Controleer de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Medicijnen.

Verzekeringskantoor in Capelle aan den IJssel

Heb jij het liefst 1 op 1 contact m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Capelle aan den IJssel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Capelle aan den IJssel