Loading...

Zorgverzekering Blessum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Blessum. Dit kan o.a. naar FBTO, Achmea, OHRA, CZ, Menzis. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt jouw actuele verzekering bij jouw situatie? Geholpen door de nuttige zorgvergelijker kan jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen als zwangerschap en bevalling + tand. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is best lastig. Termen als Drempelinkomen + Tandartsverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of Pro Life tot HEMA en VGZ. Hoe vind ik een betaalbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en moeiteloos een betrouwbare verzekering die spoort met jouw behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij praktische details met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Lees ook alles over Beerze zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Blessum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is doorgaans een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-blessum


Veel gekozen zorgpolis in Blessum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Zwaagdijk afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Hierna bekijk je betekenisvolle aspecten die van belang zijn. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Baarmoederhalskanker of Huidkanker, echter ook Koude rilling en Syndroom van Sjögren. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Menameradiel) of via een school. Je krijgt korting op de premie (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blessum?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Blessum of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via internet. Op deze pagina spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 keer).
 7. Bepaal een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Kiemer ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Blessum?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Blessum. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie. Check de voorwaarden van je huidige dekking en controleer wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna check jij meerdere veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Blessum wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: check even of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Blessum. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Blessum? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Blessum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog velerlei verschillende types zorg in de regio Menameradiel. Denk aan: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Interpolis of OZF. Check de afspraken van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Vergoedingen Hoortoestel of ruismaskeerder.

Verzekeringskantoor in Blessum

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Blessum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blessum