Loading...

Zorgverzekering Belfeld Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Belfeld. Dit kan o.a. naar Achmea, CZ, FBTO, Menzis, OHRA. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze actuele verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van de praktische zorgvergelijker mag ook jij snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld epilatie / fysiotherapie. Het overstappen is echt zo gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best ingewikkeld. Aspecten zoals Verplicht eigen risico of Declareren zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of Pro Life tot De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van deze zorgvergelijker detecteer je vlug en zonder problemen een geschikte verzekering die aansluit op de wensen. Problemen? Hier tref jij makkelijke adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Asperen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Belfeld? De kosten van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-belfeld


Meest gekozen zorgpolis in Belfeld?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Zandpol afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hierna bekijk je belangrijke aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Ziekte van Creutzfeldt-Jakob of Hypospadie, maar ook Pemphigus vulgaris en Rabdomyoom. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Venlo) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Belfeld?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Belfeld of in deze buurt. Tip: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hier bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 18 keer).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Zorg en Zekerheid polis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Belfeld?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Belfeld. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Lees de polisvoorwaarden van de actuele modules en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website spot je enige populaire zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Belfeld is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Belfeld. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Belfeld? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Belfeld moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er vele zorginstellingen in de buurt van Venlo. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij inTwente en Pro Life. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Ernstige psychische problemen.

Verzekeringskantoor in Belfeld

Houd jij van face to face contact rondom een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Belfeld. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Belfeld