Loading...

Zorgverzekering Balinge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Balinge. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, Menzis, FBTO, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt deze bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kun jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. mantelzorg plus homeopathie. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms moeilijk. Termen als Gecontracteerde zorg + Ingezetene zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of Ohra tot De Friesland en Zekur. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker tref je rap en ongecompliceerd een voordelige verzekering die overeenkomt met jouw individuele wensen. Hulp nodig? Op onze website bekijk je praktische details ten aanzien van basisverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Amersfoort zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Balinge? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot je direct welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-balinge


Populaire zorgpolis in Balinge?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Woerden afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Hierna ontdek je een aantal begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Colitis ulcerosa of Framboesia, en tevens voor bijv. Levercirrose en Tic. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Midden-Drenthe) of mogelijk een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Balinge?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Balinge of ergens in de buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Onderstaand lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. AnderZorg polis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Balinge?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Balinge. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek en tevens Dieetadvies, Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Controleer de algemene voorwaarden van de actuele verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Balinge wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Balinge. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Balinge? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Balinge is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog allerlei zorgbedrijven in de regio Midden-Drenthe. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of VvAA. Bestudeer de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Darmkanker.

Verzekeringskantoor in Balinge

Wil je het liefstpersoonlijk contact m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Balinge. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Balinge