Loading...

Zorgverzekering Baaium Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Baaium. Denk bijvoorbeeld aan CZ, Achmea, OHRA, VGZ, FBTO. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande polis met jouw behoeften? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker mag ook jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. brillen en lenzen of medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is best gecompliceerd. Begrippen als Vrije artsenkeuze of CAK zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Ohra tot bijvoorbeeld DSW en Univé. Hoe vind ik een geschikte verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker vind je rap en eenvoudig een voordelige verzekering die past bij jouw individuele wensen. Meer info? Op onze website check jij handige info aangaande de eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Alde Leie zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Baaium? De tarieven van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij direct welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-baaium


Veel gekozen zorgpolis in Baaium?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Corle afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, Bewuzt. Hierna bekijk je enkele aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Blefarospasme of Infantilisme, echter ook Metaalrookkoorts en Zenuwinzinking. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (maximaal €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Littenseradiel) of via een school. Je krijgt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Baaium?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Baaium of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hieronder bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere zes behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld ONVZ zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Baaium?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Baaium. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Check de voorwaarden van de huidige polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina bekijk je meerdere gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Baaium wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Advies: check even of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Baaium. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Baaium? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Baaium moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in de streek Littenseradiel. Onder andere: logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek of apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij FBTO of Pro Life. Bekijk de voorwaarden van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Compensatie van arm-, hand- en vingerfunctie.

Verzekeringskantoor in Baaium

Wil je het liefsteen “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Baaium. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Baaium