Loading...

Zorgverzekering Arnhem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Arnhem. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, VGZ, FBTO, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om het huidige contract goed door te nemen. Past de actuele zorgverzekering met jouw wensen. Geholpen door de nuttige zorgvergelijker kan men vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals o.a. huidtherapie en oedeemtherapie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best niet makkelijk. Zaken als College voor Zorgverzekeringen + Zorgverzekeraar zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of PMA tot bijv. Ik en Univé. Hoe ontdek ik een geschikte aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een geschikte verzekering die aansluit op je wensen. Problemen? Op deze pagina tref je nuttige info aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis. Zie ook meer over Achterveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Arnhem? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek jij gelijk welke aanbieder de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-arnhem


Betrouwbare zorgpolis in Arnhem?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Wilhelminaoord afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Verderop vind je betekenisvolle onderdelen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Acute psychotische stoornis of Enterobiasis, maar ook Oogruis en TIA. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Arnhem) of via een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Arnhem?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Arnhem of in deze buurt. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hierna lees je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 9 behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn CZ zorgverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Arnhem?

Jouw basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Arnhem. Zo worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts maar ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hierna vind je enkele populaire zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Arnhem is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Arnhem. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Arnhem? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Arnhem is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de streek Arnhem. Onder andere: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie en stoppen met roken, apotheek, audicien, haptonomie, psychologische zorg. De dekkingen lopen sterk uiteen bij FBTO of Stad Holland. Raadpleeg de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Brillen.

Verzekeringskantoor in Arnhem

Heb jij het liefst 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Arnhem. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bekijkt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Arnhem