Loading...

Zorgverzekering Annerveenschekanaal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Annerveenschekanaal. Bijvoorbeeld naar Achmea, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de snelle zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. chiropractie + oedeemtherapie. De overstap is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms gecompliceerd. Aspecten zoals Eerstelijns zorg + SKGZ komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Besured of inTwente tot aan De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van de zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een voordelige verzekering die spoort met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij handige details m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Aardenburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Annerveenschekanaal? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je direct welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-annerveenschekanaal


De beste zorgpolis in Annerveenschekanaal?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wijnaldum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Hierna tref je cruciale onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Cushing-syndroom of Identificatiesyndroom, maar ook Levervlek en Syndroom van Moebius. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Aa en Hunze) of juist een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Annerveenschekanaal?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Annerveenschekanaal of ergens in de buurt. Echter, het kan nog sneller en simpeler online. Hier spot jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn zes stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Zilveren Kruis verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Annerveenschekanaal?

De basispolis vergoedt veel zorgkosten in Annerveenschekanaal. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen en tevens Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Bekijk de kleine letters van de actuele modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees je een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Annerveenschekanaal wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: verifieer of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Annerveenschekanaal. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Annerveenschekanaal? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Annerveenschekanaal moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de streek Aa en Hunze. Neem nou ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg maar ook stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen wisselen nogal bij Avéro Achmea en PMA. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Borstkanker.

Verzekeringskantoor in Annerveenschekanaal

Houd jij van 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Annerveenschekanaal. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Annerveenschekanaal