Loading...

Zorgverzekering Ane Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Ane. Populaire keuzes zijn OHRA, Menzis, Achmea, CZ, VGZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de bestaande polis met jouw wensen. Geholpen door een slimme zorgvergelijker kan iedereen snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld mantelzorg of tandarts. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk lastig. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarde en Medische selectie vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Kiemer tot bijvoorbeeld HEMA en Univé. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die in lijn is met je behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je handige gegevens met betrekking tot de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Flevoland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ane? De prijzen van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. ons vergelijk script – met bruikbare filters – check jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ane


Betrouwbare zorgpolis in Ane?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Wierum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Verderop bekijk je belangrijke factoren die van belang zijn. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Ataxie of Hidradenitis suppurativa, en tevens voor bijv. Leverontsteking en Sarcoïdose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Hardenberg) of soms een school. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ane?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Ane of in een omliggende plaats. Let op: het kan nog sneller en nog effectiever op internet. Onderstaand check jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 behandelingen).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Promovendum verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ane?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Ane. Zo staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist. Echter ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Verderop bekijk je enkele populaire zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Ane is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ane. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ane? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Ane moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de streek Hardenberg. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij DSW en United Consumers. Bekijk de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Beweegprogramma.

Verzekeringskantoor in Ane

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact m.b.t. je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Ane. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider checkt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ane