Loading...

Zorgverzekering Almen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Almen. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, CZ, VGZ, Achmea. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze innovatieve zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. opticien en geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Polisvoorwaarden of Zorgverzekeringswet (Zvw) zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Ohra tot o.a. Ditzo en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die spoort met je wensen. Is het lastig? Op deze pagina lees jij makkelijke info m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Zutphen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Almen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het tarief kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – bekijk jij binnen enkele minuten welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-almen


De beste zorgpolis in Almen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Westerlee afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Brughoektumor of Ganser-syndroom, en tevens voor bijv. Metaplasie en Prematuur. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Lochem) of wellicht een opleiding. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Almen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Almen of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hierna vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. twaalf stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. AnderZorg verzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Almen?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Almen. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop bekijk jij een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Almen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Almen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Almen? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Almen is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in de buurt van Lochem. Denk aan: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Bewuzt of ONVZ. Bekijk de dekking van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Badplank.

Verzekeringskantoor in Almen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Almen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Almen