Loading...

Zorgverzekering Alem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Alem. Veel gekozen partijen zijn Achmea, Menzis, VGZ, OHRA, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de huidige verzekering goed te bekijken. Past de geldende verzekering bij jouw situatie? Via onze slimme zorgvergelijker kan men vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als fysiotherapie of epilatie. Overstappen van polis is echt zo afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is soms lastig. Zaken als Aanvullende verzekering of Mantelzorg vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of OZF tot bijvoorbeeld Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van de zorgvergelijker vind je vlug en eenvoudig een geschikte verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je makkelijke specificaties over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Zuilichem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Alem? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met bruikbare filters – spot jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-alem


Betrouwbare zorgpolis in Alem?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Westergeest afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina tref je enkele variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor problemen zoals Complex regionaal pijnsyndroom of Fluorosis, maar ook Neuritis optica en Schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een minder hoge premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Maasdriel) of soms een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Alem?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Alem of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Op deze pagina bekijk jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. zes per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Zilveren Kruis) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Alem?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Alem. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen. Echter ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder bekijk je een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Alem wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Alem. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Alem? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Alem moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je meerdere zorgbedrijven in en rondom Maasdriel. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg of stoppen met roken, audicien, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of Pro Life. Bestudeer de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen APS Therapie.

Verzekeringskantoor in Alem

Wil je het liefstpersoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Alem. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Alem