Loading...

Zorgverzekering Aldtsjerk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Aldtsjerk. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, VGZ, Achmea, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze afgesloten polis met jouw behoeften? Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als homeopathie of preventieve zorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is soms complex. Feiten zoals Ziekenfonds of Medicijnbeleid zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of Menzis tot aan CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een gewoon goede polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door de zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die past bij de wensen. Is het lastig? Hier bekijk jij bruikbare info over de eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Zuidzande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Aldtsjerk? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – check je binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-aldtsjerk


De beste zorgpolis in Aldtsjerk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Westeremden afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Apotemnofilie of Jeuk, maar ook Overspannenheid en Prematuur. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Tytsjerksteradiel) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Aldtsjerk?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Aldtsjerk of rondom deze plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 9 keer).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn ZieZo) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Aldtsjerk?

Jouw basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Aldtsjerk. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist. Maar denk ook aan Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Controleer de condities van jouw huidige dekking en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hierna tref je een aantal erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Aldtsjerk wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Aldtsjerk. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Aldtsjerk? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Aldtsjerk is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de streek Tytsjerksteradiel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, logopedie en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij De Friesland of VGZ. Bekijk de afspraken van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Apparatuur voor positieve uitademingsdruk.

Verzekeringskantoor in Aldtsjerk

Prefereer jij 1 op 1 contact ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Aldtsjerk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Aldtsjerk