Loading...

Zorgverzekering Zwinderen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zwinderen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, CZ, OHRA, Menzis, FBTO. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze geldende verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling / ergotherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Aspecten zoals SVB of Eigen bijdrage komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van CZ of inTwente tot o.a. De Goudse en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een geschikte verzekering die spoort met je wensen. Is het lastig? Op deze pagina check je makkelijke specificaties met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Zeerijp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Zwinderen? De premies van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het tarief kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij binnen 1 minuut welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-zwinderen


Veel gekozen zorgpolis in Zwinderen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Warmenhuizen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hieronder bekijk je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Arterioveneuze malformatie of Gynecomastie, echter ook Pica en Tandtrauma. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Coevorden) of soms een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zwinderen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zwinderen of ergens in de buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Hieronder tref jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn PNOZorg afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zwinderen?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Zwinderen. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van jouw actuele dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar spot je enkele algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Zwinderen wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inventariseer of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Zwinderen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Zwinderen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Zwinderen is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de buurt van Coevorden. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZ of ZieZo. Check de dekking van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Zaad (semen en sperma) invriezen.

Verzekeringskantoor in Zwinderen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Zwinderen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zwinderen