Loading...

Zorgverzekering Zweeloo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zweeloo. Populaire keuzes zijn OHRA, CZ, FBTO, VGZ, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze huidige verzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de scherpe zorgvergelijker mag ook jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. alternatieve zorg / beweegzorg. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms ingewikkeld. Feiten zoals Tweedelijnszorg en Zorgpolis zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of inTwente tot bijvoorbeeld De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een gewoon goede verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door een zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een duidelijke verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Meer info? Op deze website check je nuttige informatie ten aanzien van basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Zandvoort zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Zweeloo? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door ons vergelijk script – inclusief handige filters – check je snel welke partij voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zweeloo


Betrouwbare zorgpolis in Zweeloo?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Warder afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop bekijk je nuttige aspecten die van belang zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Aritmomanie of Hersenvliesontsteking, en tevens voor bijv. Parelketting en Psychische aandoening. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Coevorden) of via een school. Je hebt recht op een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zweeloo?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zweeloo of rondom deze plaats. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Op deze pagina tref jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 18 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is OHRA afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Zweeloo?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Zweeloo. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen maar ook Ergotherapie, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de condities van jouw huidige verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk jij meerdere erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Zweeloo wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zweeloo. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Zweeloo? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Zweeloo moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in de streek Coevorden. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en apotheek, stoppen met roken, haptonomie, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Kiemer of Univé. Controleer de kleine lettertjes van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Windring.

Verzekeringskantoor in Zweeloo

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Zweeloo. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zweeloo