Loading...

Zorgverzekering Zwartemeer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Zwartemeer. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, Achmea, VGZ, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past jouw actuele dekking met jouw wensen. Via de slimme zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules als bijv. homeopathie / epilatie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is best complex. Feiten zoals Spoedeisende zorg en Basispakket zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of OZF tot o.a. De Friesland en Salland. Hoe vind ik een betaalbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met alle wensen. Meer info? Op deze pagina tref jij nuttige informatie aangaande de naturapolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Zandeweer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Zwartemeer? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij gelijk welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-zwartemeer


Betrouwbare zorgpolis in Zwartemeer?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Wapenveld afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Op deze pagina bekijk je belangrijke variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Baarmoederhalskanker of Hexakosioihexekontahexafobie, en tevens voor bijv. Orthorexia nervosa en Syndroom van Waardenburg. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Emmen) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zwartemeer?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zwartemeer of in deze buurt. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 36 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Kiemer afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zwartemeer?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Zwartemeer. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Dieetadvies, Logopedie, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees jij enkele gangbare zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Zwartemeer is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: trek even na of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Zwartemeer. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zwartemeer? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Zwartemeer zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog allerlei zorginstanties in de streek Emmen. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, podotherapie of ook apotheek, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of Zekur. Bekijk de dekking van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Weekendbehandeling.

Verzekeringskantoor in Zwartemeer

Wil je het liefstpersoonlijk contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Zwartemeer. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider checkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zwartemeer