Loading...

Zorgverzekering Zwammerdam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Zwammerdam. Dit kan o.a. naar OHRA, FBTO, Achmea, CZ, VGZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Matcht de afgesloten dekking met jouw wensen. Met medewerking van een praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. chiropractie of tandarts. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is vaak niet eenvoudig. Aspecten zoals Ketenzorg + Zorginstituut Nederland zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Ohra tot bijvoorbeeld HEMA en United Consumers. Hoe achterhaal ik een geschikte polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via onze zorgvergelijker bekijk je direct en probleemloos een duidelijke verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Problemen? Op deze website lees jij nuttige adviezen aangaande de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Zalk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Zwammerdam? De premies van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de polisvergelijker – met bruikbare filters – spot jij snel welke partij de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zwammerdam


Veel gekozen zorgpolis in Zwammerdam?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Wanneperveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna bekijk je veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Blindedarmontsteking of Kachelbenen, echter ook Pervasieve ontwikkelingsstoornis en Querulantenwaan. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Alphen aan den Rijn) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zwammerdam?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Zwammerdam of in een omliggende plaats. Handig: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Onderstaand lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 6 keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn HEMA afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Zwammerdam?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Zwammerdam. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Logopedie. Lees de condities van jouw actuele modules en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder spot jij meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Zwammerdam wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zwammerdam. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Zwammerdam? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Zwammerdam moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Ook vind je velerlei zorginstanties in de streek Alphen aan den Rijn. Onder andere: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek en plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Interpolis en ZieZo. Controleer de condities van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Vruchtbaarheidsbehandelingen.

Verzekeringskantoor in Zwammerdam

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Zwammerdam. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zwammerdam