Loading...

Zorgverzekering Zurich Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Zurich. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, VGZ, Menzis, FBTO. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige polis met jouw wensen. Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kun jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld brillen en lenzen en vaccinaties. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is soms ingewikkeld. Begrippen als Polisvoorwaarden en Internet zorgverzekering zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of Ohra tot aan Interpolis en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van een zorgvergelijker achterhaal je snel en moeiteloos een goede verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website lees je handige details met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Ypecolsga zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Zurich? De kosten van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot jij direct welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-zurich


Veel gekozen zorgpolis in Zurich?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wagenberg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Hieronder ontdek je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Chronisch vermoeidheidssyndroom of Hereditaire Multiple Exostosen, echter ook Naevus en Schurft. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zurich?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Zurich of ergens in de buurt. Echter, je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Delta Lloyd afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zurich?

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Zurich. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek en Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Check de polisvoorwaarden van de huidige dekking en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website spot jij enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Zurich wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zurich. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Zurich? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Zurich moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Ook vind je allerlei zorginstanties in de gemeente Súdwest-Fryslân. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie en ook audicien, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg. De vergoedingen zijn erg wisselend bij De Goudse of PMA. Raadpleeg de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Voorbehoedsmiddelen.

Verzekeringskantoor in Zurich

Houd jij van een “echt” gesprek met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Zurich. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zurich