Loading...

Zorgverzekering Zuidveld Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zuidveld. Populaire keuzes zijn CZ, Menzis, Achmea, OHRA, VGZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt de actuele verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van de snelle zorgvergelijker kan je vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals o.a. kraamzorg / geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Begrippen als Verplicht eigen risico + Gecontracteerde zorg zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of PMA tot o.a. De Friesland en VvAA. Hoe achterhaal ik een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels onze zorgvergelijker achterhaal je snel en makkelijk een geschikte verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Is het lastig? Hier spot je handige specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Woudsend zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zuidveld? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zuidveld


De beste zorgpolis in Zuidveld?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Waarder afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Interpolis. Op deze site vind je een aantal aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Apert-syndroom of Glossolalie, echter ook Miltvuur en Scleritis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, gemeente (Midden-Drenthe) of via een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zuidveld?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Zuidveld of in een omliggende plaats. Handig: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hierna check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 27 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn AnderZorg afsluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Zuidveld?

Jouw basispakket dekt veel zorgkosten in Zuidveld. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Inventariseer de condities van de actuele modules en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref jij enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Zuidveld wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zuidveld. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Zuidveld? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Zuidveld is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in de gemeente Midden-Drenthe. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie maar ook stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij CZdirect of Pro Life. Raadpleeg de kleine lettertjes van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Verslaving met opname.

Verzekeringskantoor in Zuidveld

Houd jij van een “echt” gesprek met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Zuidveld. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zuidveld