Loading...

Zorgverzekering Zuidveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Zuidveen. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, Achmea, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kun je direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld oefentherapie / acupunctuur. De overstap is echt zo gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk frustrerend. Termen als Keuzevrijheid en Overstapservice zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van C4Me of Pro Life tot bijvoorbeeld FBTO en ZieZo. Hoe ontdek ik een passende polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker bekijk je vlug en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Meer info? Hier tref je handige specificaties ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Woudrichem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Zuidveen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – tref je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-zuidveen


Betrouwbare zorgpolis in Zuidveen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Waardenburg afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je veel besproken factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Congenitale hypothyreoïdie of Identificatiesyndroom, maar ook Mysofobie en Trichotillomanie. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Steenwijkerland) of mogelijk een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zuidveen?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Zuidveen of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Onderstaand bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 6 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is De Amersfoortse afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zuidveen?

Jouw basispolis compenseert veel zorgkosten in Zuidveen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina tref jij een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Zuidveen is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: trek even na of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zuidveen. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Zuidveen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Zuidveen moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de regio Steenwijkerland. Zoals ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg en apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ditzo of Univé. Bekijk de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgpolis Verpleging en verzorging.

Verzekeringskantoor in Zuidveen

Prefereer jij face to face contact m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Zuidveen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zuidveen