Loading...

Zorgverzekering Zuidlaren Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zuidlaren. Populaire keuzes zijn OHRA, CZ, Menzis, FBTO, Achmea. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt de afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Via de scherpe zorgvergelijker kun je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. huidtherapie / medische hulp buitenland. De overstap is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is best ingewikkeld. Zaken als Aanvullende zorg en Zorgverzekeraar zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of Menzis tot FBTO en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van een zorgvergelijker detecteer je vlug en zonder problemen een geschikte verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige details ten aanzien van eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Woubrugge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zuidlaren? De kosten van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je snel welke verzekeraar de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zuidlaren


Meest gekozen zorgpolis in Zuidlaren?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Waalre afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Verderop ontdek je cruciale factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor o.a. Coeliakie of Granuloma annulare, echter ook Multiple sclerose en Speekselsteen. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (niet meer dan €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, jouw gemeente (Tynaarlo) of via een school. Je ontvangt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zuidlaren?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Zuidlaren of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via internet. Onderstaand bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn achttien keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Zilveren Kruis vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Zuidlaren?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Zuidlaren. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna tref jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Zuidlaren wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zuidlaren. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Zuidlaren? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Zuidlaren moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de gemeente Tynaarlo. Denk aan: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt en Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Verloskundige zorg uit de Basisverzekering.

Verzekeringskantoor in Zuidlaren

Heb jij het liefst face to face contact inzake een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Zuidlaren. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zuidlaren