Loading...

Zorgverzekering Zuidermeer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Zuidermeer. Veel gekozen partijen zijn VGZ, FBTO, Achmea, OHRA, CZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt jouw geldende polis met jouw behoeften? Via een snelle zorgvergelijker kan iedereen gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld oefentherapie en acnetherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is vaak lastig. Feiten zoals Eigen risico of Inkomensafhankelijke premie zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of OZF tot De Goudse en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van een zorgvergelijker vind je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die aansluit op alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier lees jij makkelijke informatie over de basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Wommels zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zuidermeer? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via onze vergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen enkele minuten welke partij voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-zuidermeer


Populaire zorgpolis in Zuidermeer?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Vuren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hieronder ontdek je veel besproken factoren die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Blastomycose of Jeuk, echter ook Plots- en laatdoofheid en Zoöfobie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Koggenland) of soms een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zuidermeer?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Zuidermeer of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 18 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Univé vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Zuidermeer?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Zuidermeer. Op die manier ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Logopedie. Inventariseer de voorwaarden van je huidige verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina tref jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Zuidermeer wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Zuidermeer. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Zuidermeer? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Zuidermeer moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstanties in de streek Koggenland. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij inTwente en Univé. Bestudeer de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Verblijfskosten logeer- of gasthuis.

Verzekeringskantoor in Zuidermeer

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Zuidermeer. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon bekijkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zuidermeer