Loading...

Zorgverzekering Zuidbroek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Zuidbroek. Bijvoorbeeld naar OHRA, CZ, VGZ, FBTO, Menzis. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt deze afgesloten dekking nog met jouw situatie? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kan men snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals dieetadvies + beweegzorg. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak frustrerend. Feiten zoals Basisverzekering of Vrijwillig eigen risico zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of Menzis tot bijvoorbeeld DSW en Zekur. Hoe vind ik een geschikte verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een goede verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website vind jij handige specificaties m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Lees ook alles over Woltersum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zuidbroek? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels ons vergelijk script – met bruikbare filters – bekijk jij gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-zuidbroek


De beste zorgpolis in Zuidbroek?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Vrouwenpolder afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna bekijk je veel besproken aspecten die jou verder op weg helpen. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor aandoeningen als Asbestose of Impotentie, maar ook Mastocytose en Tuberculose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, jouw gemeente (Menterwolde) of soms een opleiding. Je hebt recht op korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zuidbroek?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Zuidbroek of in deze buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Hierna tref jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is UMC Zorgverzekering vergelijken) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Zuidbroek?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Zuidbroek. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Logopedie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Check de kleine letters van je huidige dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Zuidbroek wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: verifieer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Zuidbroek. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zuidbroek? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Zuidbroek moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de streek Menterwolde. Zoals diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, logopedie of ook haptonomie, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij DSW of Zilveren Kruis. Bestudeer de condities van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Verbandschoenen.

Verzekeringskantoor in Zuidbroek

Houd jij van persoonlijk contact omtrent jouw zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Zuidbroek. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bekijkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zuidbroek