Loading...

Zorgverzekering Zuid-Holland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Zuid-Holland. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, VGZ, OHRA, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende polis nog met jouw situatie? Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld tandarts en manuele therapie. De overstap is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal complex. Zaken als Betalingsachterstand en Niet-gecontracteerde zorg komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of Ohra tot bijvoorbeeld De Goudse en VvAA. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via een zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een voordelige verzekering die matcht met de individuele wensen. Problemen? Op deze pagina spot je praktische specificaties aangaande de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Zeijerveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Zuid-Holland? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de vergelijk module – inclusief handige filters – zoek jij supersnel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zuid-holland


Meest gekozen zorgpolis in Zuid-Holland?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Warten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina vind je cruciale onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Delayed sleep phase syndrome of Huidkanker, echter ook Oppositioneel-opstandige gedragsstoornis en Slokdarmafsluiting. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Zuid-Holland) of wellicht een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zuid-Holland?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Zuid-Holland of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Op deze pagina bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien keer).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is UMC Zorgverzekering afsluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zuid-Holland?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Zuid-Holland. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Lees de polisvoorwaarden van je actuele verzekeraar en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref jij een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Zuid-Holland wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: verifieer of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zuid-Holland. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Zuid-Holland? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Zuid-Holland zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de buurt van Zuid-Holland. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, logopedie maar ook apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij HEMA of Ohra. Bekijk de condities van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Ziekenhuiszorg.

Verzekeringskantoor in Zuid-Holland

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak ten aanzien van je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Zuid-Holland. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zuid-Holland