Loading...

Zorgverzekering Zoeterwoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Zoeterwoude. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Menzis, Achmea, OHRA, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt jouw huidige polis nog met jouw situatie? Geholpen door een praktische zorgvergelijker kan iedereen snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. huidbehandelingen of gezinsplanning. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk moeilijk. Begrippen als EHIC of Combinatiepolis zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een voordelige verzekering die overeenkomt met je wensen. Is het lastig? Op deze pagina vind je praktische informatie over de basisverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Woerden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Zoeterwoude? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met de vergelijk module – en de speciale filters – zoek jij gelijk welke verzekeraar de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zoeterwoude


Meest gekozen zorgpolis in Zoeterwoude?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Er zijn talloze verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Vreeland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop tref je enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor bijvoorbeeld Clusterhoofdpijn of Eelt, maar ook Pneumoconiose en Slechtziendheid. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Zoeterwoude) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zoeterwoude?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Zoeterwoude of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand check jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Kies de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn OZF vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zoeterwoude?

Jouw basispolis dekt allerlei zorgkosten in Zoeterwoude. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis en Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van de actuele verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Verderop check jij enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Zoeterwoude is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zoeterwoude. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Zoeterwoude? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Zoeterwoude moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere soorten zorg in en rondom Zoeterwoude. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek en plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Menzis of ZorgDirect. Raadpleeg de condities van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Vaatbehandeling.

Verzekeringskantoor in Zoeterwoude

Wil je het liefstface to face contact aangaande je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Zoeterwoude. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist inventariseert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zoeterwoude