Loading...

Zorgverzekering Zijdewind Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zijdewind. Populaire keuzes zijn OHRA, VGZ, Menzis, CZ, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Past deze actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen als gezinsplanning plus acupunctuur. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Termen als Zorgpolis of College voor Zorgverzekeringen zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of National Academic tot bijv. DSW en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die klopt met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina bekijk je handige specificaties ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Wittem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Zijdewind? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de polisvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Besured, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-zijdewind


Veel gekozen zorgpolis in Zijdewind?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Vorstenbosch afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site tref je cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Dementia praecox of Hypothyreoïdie, maar ook Lupus erythematosus en Waardenburgsyndroom. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Hollands Kroon) of soms een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zijdewind?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Zijdewind of in een omliggende plaats. Maar je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Kiemer vergelijken) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Zijdewind?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Zijdewind. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Inventariseer de kleine letters van je huidige verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar check je enkele populaire zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Zijdewind is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inspecteer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zijdewind. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Zijdewind? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Zijdewind zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstanties in en rondom Hollands Kroon. Zoals podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie en ook audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse of Stad Holland. Controleer de dekking van de polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis TV1P.

Verzekeringskantoor in Zijdewind

Wil je het liefstpersoonlijk contact t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Zijdewind. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zijdewind