Loading...

Zorgverzekering Zierikzee Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Zierikzee. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, CZ, Menzis, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht jouw bestaande dekking met jouw wensen. Via een handige zorgvergelijker kan iedereen nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld chiropractie of vergoeding bril en contactlenzen. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal moeilijk. Zaken als Eerstelijnszorg + Budgetpolis vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of OZF tot HEMA en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door onze zorgvergelijker detecteer je vlug en probleemloos een betrouwbare verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Hulp nodig? Hier check jij makkelijke gegevens ten aanzien van collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Lees ook alles over Witmarsum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zierikzee? De premies van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. Het tarief hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – spot jij direct welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-zierikzee


Populaire zorgpolis in Zierikzee?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Voorthuizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Hierna tref je een aantal begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Budd-Chiari-syndroom of Epipen, echter ook Pancreatitis en Triskaidekafobie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Schouwen-Duiveland) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zierikzee?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zierikzee of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hieronder check je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 9 behandelingen).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. HEMA vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Zierikzee?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Zierikzee. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Controleer de kleine letters van jouw huidige verzekering en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna lees je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Zierikzee wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: inspecteer of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Zierikzee. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zierikzee? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Zierikzee moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de streek Schouwen-Duiveland. Zoals diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of ook plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, audicien, stoppen met roken. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt of Promovendum. Bestudeer de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Trekken tand of kies.

Verzekeringskantoor in Zierikzee

Prefereer jij persoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Zierikzee. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zierikzee