Loading...

Zorgverzekering Zeijerveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Zeijerveen. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, Achmea, OHRA, CZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende dekking met jouw omstandigheden? Via deze praktische zorgvergelijker kun jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. tandheelkundige hulp + alternatieve geneeswijzen. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is best niet makkelijk. Aspecten zoals Medicijnbeleid en Zorgverzekeringswet vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot o.a. Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een betaalbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die spoort met je individuele wensen. Hulp nodig? Op deze pagina check jij makkelijke specificaties met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Brinkheurne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zeijerveen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – en de speciale filters – spot jij direct welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-zeijerveen


Populaire zorgpolis in Zeijerveen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Vlodrop afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je betekenisvolle aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Asbestose of Foetor ex ore, maar ook Pokken en Ziekte van Paget. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Assen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zeijerveen?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zeijerveen of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Hieronder spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 36 per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Avéro Achmea vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Zeijerveen?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Zeijerveen. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen en Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van jouw actuele modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees jij meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Zeijerveen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zeijerveen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zeijerveen? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Zeijerveen zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de regio Assen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie maar ook plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Kiemer en PMA. Controleer de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Therapie via patiëntenvereniging.

Verzekeringskantoor in Zeijerveen

Geef jij de voorkeur aan face to face contact t.a.v. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Zeijerveen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zeijerveen