Loading...

Zorgverzekering Zeeland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Zeeland. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, OHRA. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Past deze geldende polis met jouw wensen. Aan de hand van een nuttige zorgvergelijker kun je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals o.a. homeopathie en tand. De overstap is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is tamelijk lastig. Termen als Wlz en Zorgplicht zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of Ohra tot o.a. Ditzo en Univé. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker achterhaal je snel en makkelijk een goede verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je nuttige info ten aanzien van basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Winkel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Zeeland? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref je binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-zeeland


De beste zorgpolis in Zeeland?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Vleuten afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hierna vind je belangrijke onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Beelddenken of Hartstilstand, en tevens voor bijv. Levervlek en Spina bifida. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Landerd) of soms een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zeeland?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zeeland of ergens in de buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler online. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 18 stuks per jaar).
 7. Selecteer de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. ZieZo ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Zeeland?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Zeeland. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Bekijk de voorwaarden van je huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check jij meerdere populaire zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Zeeland wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Zeeland. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Zeeland? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Zeeland moet wel een contract hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei verschillende types zorg in en rondom Landerd. Zoals logopedie, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie maar ook psychologische zorg, audicien, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij DSW of Stad Holland. Check de condities van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgpolis Telefoneerhulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Zeeland

Houd jij van 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Zeeland. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zeeland