Loading...

Zorgverzekering Zandeweer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Zandeweer. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract nog eens door te lezen. Past de bestaande verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van deze snelle zorgvergelijker kan men gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. preventieve zorg of alternatieve geneeswijzen. Het overstappen is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Termen als Wanbetaler of Ziekenfonds zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Menzis tot bijv. CZdirect en United Consumers. Hoe ontdek ik een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door een zorgvergelijker tref je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die aansluit op je individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je bruikbare details m.b.t. de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Willemstad zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Zandeweer? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het tarief hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je gelijk welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-zandeweer


Meest gekozen zorgpolis in Zandeweer?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Vinkeveen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna lees je meer over belangrijke aspecten die extra belangrijk zijn. Met deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Catatonie of Hondsdolheid, maar ook Naevus en Ptosis. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Eemsmond) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zandeweer?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Zandeweer of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en nog effectiever via het internet. Onderstaand lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. zes keer).
 7. Bepaal de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld UMC Zorgverzekering ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Zandeweer?

Jouw basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Zandeweer. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek maar ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Inventariseer de condities van jouw huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina lees je meerdere populaire zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Zandeweer wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Zandeweer. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Zandeweer? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Zandeweer moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Eemsmond. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, logopedie, podotherapie of ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg en Ohra. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Tandimplantaat.

Verzekeringskantoor in Zandeweer

Heb jij het liefst persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Zandeweer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zandeweer