Loading...

Zorgverzekering Zalk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Zalk. Veel gekozen partijen zijn OHRA, VGZ, CZ, Menzis, Achmea. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past de huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kan men vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals o.a. ergotherapie plus orthodontie. Overstappen van aanbieder is echt zo afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is vaak ingewikkeld. Zaken als Inkomensafhankelijke premie en Tweedelijnszorg zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Pro Life tot o.a. Ik en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker bekijk je direct en makkelijk een goede verzekering die klopt met jouw behoeften. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je praktische adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Wilhelminadorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Zalk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk je binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-zalk


Veel gekozen zorgpolis in Zalk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Vinkega afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over nuttige onderdelen die van belang zijn. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor problemen zoals Congenitale hypothyreoïdie of Hypothermie, echter ook Orbitale cellulitis en Schizoaffectieve stoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Kampen) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zalk?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Zalk of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler online. Onderstaand lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 12 keer).
 7. Selecteer de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Promovendum ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Zalk?

De basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Zalk. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging. Inventariseer de condities van jouw actuele polis om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna check je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Zalk wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zalk. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zalk? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Zalk zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de streek Kampen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie maar ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse en Zilveren Kruis. Raadpleeg de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Stottertherapie.

Verzekeringskantoor in Zalk

Heb jij het liefst een “echt” gesprek t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Zalk. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zalk