Loading...

Zorgverzekering Ypecolsga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Ypecolsga. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Menzis, Achmea, CZ, FBTO. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Past deze actuele polis met jouw wensen. Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker kan jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. tandheelkundige hulp of opticien. Het overstappen is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is soms gecompliceerd. Feiten zoals Budgetpolis + Natura zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van C4Me of Menzis tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van een zorgvergelijker vind je gelijk en ongecompliceerd een geschikte verzekering die klopt met jouw behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij handige specificaties m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Wijnbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Ypecolsga? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk je direct welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-ypecolsga


Veel gekozen zorgpolis in Ypecolsga?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Vierhuizen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder tref je betekenisvolle begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Basaalcelcarcinoom of Dyslexie, echter ook Lange-QT-syndroom en Syndroom van Klüver-Bucy. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ypecolsga?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Ypecolsga of omgeving. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. negen keer).
 7. Bepaal de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. OHRA ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ypecolsga?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Ypecolsga. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen maar ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Hieronder lees je enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Ypecolsga is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: loop na of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ypecolsga. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Ypecolsga? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Ypecolsga moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Ook vind je vele verschillende types zorg in de regio Súdwest-Fryslân. Neem nou logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie en plastische chirurgie, haptonomie, audicien, stoppen met roken, apotheek. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO of United Consumers. Bestudeer de voorwaarden van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Sterilisatie vrouw.

Verzekeringskantoor in Ypecolsga

Houd jij van een “echt” gesprek ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ypecolsga. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider kijkt naar jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ypecolsga