Loading...

Zorgverzekering Yde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Yde. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, CZ, FBTO, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past deze huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van een handige zorgvergelijker mag ook jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als dieetadvies / opticien. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is nogal ingewikkeld. Termen als Wlz of Combinatiepolis zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of National Academic tot HEMA en Salland. Hoe vind ik een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door onze zorgvergelijker vind je snel en probleemloos een voordelige verzekering die klopt met alle zorgwensen. Hulp nodig? Hier tref je handige adviezen ten aanzien van aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Wijnaldum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Yde? De tarieven van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – check je direct welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-yde


Veel gekozen zorgpolis in Yde?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Vierakker afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hierna lees je meer over cruciale aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Burn-out of Exostose, maar ook Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Pus. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Tynaarlo) of soms een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Yde?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Yde of in deze buurt. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 27 keer).
 7. Selecteer een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Menzis ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Yde?

De basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Yde. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen maar ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de voorwaarden van je huidige modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder check jij een paar populaire zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Yde is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Yde. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Yde? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Yde zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je een aantal soorten zorg in en rondom Tynaarlo. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie maar ook apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Ditzo en National Academic. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgpolis Stemprothese.

Verzekeringskantoor in Yde

Houd jij van een “echt” gesprek m.b.t. je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Yde. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Yde