Loading...

Zorgverzekering Wytgaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wytgaard. Populaire keuzes zijn CZ, FBTO, Menzis, Achmea, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze huidige verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van onze handige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld mindfulness of EHBO-advies. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Termen als Aanvullende zorg en PGB komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van CZ of National Academic tot Ditzo en VvAA. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door een zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een voordelige verzekering die in lijn is met jouw wensen. Is het lastig? Op deze website spot jij nuttige info met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Wijlre zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wytgaard? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen enkele minuten welke verzekering de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-wytgaard


Meest gekozen zorgpolis in Wytgaard?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Vianen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over enkele factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor o.a. Chlamydia of Kanker, maar ook Periodieke explosieve stoornis en Shell-shock. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Leeuwarden) of wellicht een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wytgaard?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Wytgaard of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Hierna spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf behandelingen).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Kiemer ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Wytgaard?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Wytgaard. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Logopedie, Dieetadvies, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van de actuele verzekeraar om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref jij enige algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Wytgaard wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: trek even na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wytgaard. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wytgaard? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Wytgaard is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in de gemeente Leeuwarden. Neem nou kraamzorg, logopedie, podotherapie, ergotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO of National Academic. Bekijk de condities van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Statafel.

Verzekeringskantoor in Wytgaard

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Wytgaard. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wytgaard